Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver sygemeldt med stress?

Foto: Shutterstock

Få gode råd til, hvordan du skal forholde dig, hvis du bliver sygemeldt med stress.

Hvis du er så uheldig at blive sygemeldt med stress, så kontakt os, så vi kan hjælpe dig videre. Vi har et stort kendskab til branchens arbejdsmiljø, dels da vi sammenlagt har over 50 års erfaring fra branchen, på både store, mellemstore og små klinikker, og vi arbejder politisk med arbejdsmiljø i fagforeningen til dagligt.

Vi er blandt andet med til at sponsorere de arbejdsglæde-workshops, som netop nu turnerer rundt i landet. Der er stadig pladser!

Tilmeld dig her Tilmelding til workshops ‘Arbejdsglæde i praksis’ – PraQtice

Du bør også undersøge, om du har en sundhedsforsikring. Rigtig mange dyreklinikker har tegnet en forsikring, der giver dig mulighed for at få hurtig psykologhjælp. Hvis din klinik endnu ikke har tegnet en, så tag snakken med din arbejdsgiver allerede i dag.

Syg af stress? Tag vores stresstest her

Længerevarende stress
Hvis der er udsigt til en længere sygdomsperiode, kan Serviceforbundets socialrådgiver Torben Krüger hjælpe dig med din sag hos kommunen. Velliv er også meget interesseret i at hjælpe dig. Sammen finder vi den bedste løsning for dig.

Kontakt socialrådgiver Torben Krüger på 70 15 04 00. Du kan også sende en mail til tok@forbundet.dk

Læs mere på Vellivs hjemmeside Stress | Har du travlt, eller er du stresset? | Velliv – Pension

Sådan sygemelder du dig med stress
Hvis du har det så dårligt, at det påvirker din dagligdag, skal du gå til lægen, for det går ikke over af sig selv. Hvis lægen vurderer, at du er for syg til at passe dit arbejde, skal du sygemeldes. Du skal sygemelde dig ligesom ved alle andre sygdomme. Følg den praksis, der er på din arbejdsplads.

Få svar om stress

https://serviceforbundet.dk/svar/Stress.aspx

Du kan få støtte til rekreation
Du kan søge om støtte til rekreation hos Foreningen til støtte af sygdomsramte erhvervsaktive borgere. Formålet med rekreationsopholdet er at hjælpe dig til at komme til kræfter og dermed tilbage på arbejdsmarkedet.

Du kan søge støtte til ophold både i Danmark og i udlandet.
Læs mere om muligheden for støtte til rekreation på sygdomsramte-borgere.dk 

Tilbage til arbejdet

Medmindre din stress-sygemelding intet som helst har med dit arbejde at gøre, er det meget vigtigt, at der sker ændringer på jobbet i forbindelse med din tilbagevenden efter sygemeldingen.

Husk at starte langsomt op. Lav sammen med din chef en plan for dine arbejdsopgaver, så I er enige om, hvordan du bedst starter op uden pres. Aftal, at I løbende taler om, hvordan det går, så I kan justere planen efter behov.

Læs mere om stresshåndtering hos Arbejdstilsynet Sådan håndteres stress – Arbejdstilsynet (at.dk)