Fagveterinærsygeplejerske i Klinisk Etologi vedr. hund og kat

Uddannelsen henvender sig til veterinærsygeplejersker i klinisk praksis, der har en generel interesse i etologi og ønsker at udvide sine kompetencer på området.

Hvem udbyder uddannelsen?

etol161111[1]-1

Fagveterinærsygeplejerske-uddannelsen i Klinisk Etologi udbydes af Veterinærsygeplejerskernes Fagforening samt samarbejdspartnere.

Formål

Uddannelsen henvender sig til veterinærsygeplejersker i kliniks praksis, der har en generel interesse i etologi og ønsker at udvide sine kompetencer på området.

Opbygning af uddannelsen

Uddannelsen som Fagveterinærsygeplejerske i klinik etologi er under ny opbygning. Derfor er det ikke beskrevet yderligere.

Kursets emner er bl.a.:

  • Normal adfærd hos hund og kat
  • Problemadfærds hos hund og kat
  • Opbygning af hvalpearrangementer og andet forebyggende arbejde
  • Problemløsningsteknikker
  • Rådgivningsteori

En fagveterinærsygeplejerske i klinisk etologi kan bibringe nye hunde- og katteejere viden om normaladfærd, rådgive om forebyggelse af adfærdsproblemer, iværksætte behandling af et adfærdsproblem og sørge for den nødvendige opfølgning.

Fagveterinærsygeplejersken benytter samme metodik som dyrlægerne, idet de optager en grundig anamnese, sikrer at dyret er blevet undersøgt af en dyrlæge, stiller en diagnose, indleder en terapi, informerer om prognosen og sørger for opfølgning.

Med en fagveterinærsygeplejerske i klinisk etologi får klinikken mulighed for at tilbyde fagligt kvalificeret hjælp til hunde og katte med adfærdsproblemer. Vi ved, at patienterne er der og vi oplever at klienterne efterspørger det, så her er der mulighed for såvel en faglig som en økonomisk gevinst for praksis.

Krav til klinik og deltager

Klinisk etologi kræver ingen store investeringer eller dyrt udstyr, men blot et lokale, hvor der er ro og god plads.

Du skal være aut. veterinærsygeplejersker, have 2 års erfaring fra smådyrspraksis og være ansat i klinisk praksis, samt kunne læse og forstå engelsk.

Pris

Priser kommer, når opbygning er på plads.

Hvornår starter der et nyt hold?

Uddannelsen er under stadig opbygning.

For at et nyt hold kan startes op på Del 2, kræves det, at der er mindst 20 veterinærsygeplejersker, der melder sig til uddannelsen. Del 2 er betalt af arbejdsgiveren, som derfor selvfølgelig også skal være indstillet på at sende sin veterinærsygeplejerske afsted på efteruddannelsen.

Hvis du er interesseret i at tage Del 2, så kontakt os endelig på tlf.: 3547 3617 eller e-mail: vf@forbundet.dk

Vi skriver dig på en venteliste og kontakter dig, når der er mulighed for at starte et nyt hold op.

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål vedr. efteruddannelsen i klinisk etologi, er du altid velkommen til at kontakte os jf. ovenstående.