Bliv en del af
Veterinærsygeplejerskernes
Fagforening
i dag
Alle veterinærsygeplejersker skal autoriseres
Fremover skal alle veterinærsygeplejersker autoriseres. De nye krav fra Fødevarestyrelsen gælder både nyuddannede og rutinerede veterinærsygeplejersker.
Fra 1. oktober 2015 var der nye krav til veterinærsygeplejersker. For at måtte udføre en række opgaver, kræver Fødevarestyrelsen, at veterinærsygeplejersker er autoriserede. Dette gælder også, selvom man i årevis har udført nøjagtig de samme opgaver.
Derfor er det vigtigt, at alle veterinærsygeplejerske søger autorisation gennem Fødevarestyrelsen.
Når autorisationen er på plads, er der en række opgaver veterinærsygeplejersker må udføre enten alene (Bilag 1), når dyrlægen er tilstede (Bilag 2) eller når dyrlægen samtidig overvåger (Bilag 3). Alle opgaver/processer en veterinærsygeplejerskerne må udføre skal altid ske efter en dyrlæges anvisninger og ansvar.
For at opnå autorisationen fra Fødevarestyrelsen, skal alle veterinærsygeplejersker udfylde en simpel blanket på styrelsens hjemmeside.
Det er dyrlægen, der skal sikre, at den autoriserede veterinærsygeplejerske har de nødvendige kompetencer i jobbet. Hvis reglerne om autorisation overtrædes, kan både dyrlæge og veterinærsygeplejerske blive straffet med bødestraf – og i helt særlige tilfælde fængsel i op til to år.
Hvis en veterinærsygeplejerske ikke er autoriseret, må han eller hun ikke længere udføre nogen af de opgaver, der fremgår af nedenstående flyer ’Er du AUTORISERET som veterinærsygeplejerske?’ Det betyder også, at nyuddannede veterinærsygeplejersker må vente med at udføre de pågældende opgaver, indtil de har modtaget deres autorisation fra Fødevarestyrelsen.
En veterinærsygeplejerskes autorisation er udelukkende gældende på dyreklinikken/-hospitalet og udelukkende under en dyrlæges anvisning og ansvar.
Link til flyer Er du AUTORISERET som veterinærsygeplejerske?
Sådan søger du din autorisation– link til Fødevarestyrelsens ansøgningsblanket
Ansøgningen skal sendes til:
Ansøgningen skal sendes til:
Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup
Hvad betyder lovgivningen for veterinærsygeplejerske-eleverne?
Veterinærsygeplejerske-eleverne må fortsat gerne lære at udføre de opgaver, som er forbeholdt autoriserede veterinærsygeplejersker. Man skal dog være opmærksom på, at den veterinærsygeplejerske, der lærer eleverne op og viser dem, hvordan opgaverne skal udføres, skal være autoriseret veterinærsygeplejerske.
Så snart, eleven har bestået både skoledelen og praktikdelen af uddannelsen, skal de søge deres autorisation hos Fødevarestyrelsen. Du finder også en beskrivelse af, hvordan du søger din autorisation på www.vspnet.dk under punktet FAQ.
Hvad betyder autorisationen for ufaglærte klinikassistenter?
De opgaver, som bekendtgørelsen lister op, er forbeholdt autoriserede veterinærsygeplejersker. Dette betyder, at ufaglærte klinikassistenter ikke lovligt kan udføre opgaverene.
Autoriseret veterinærsygeplejerske er en beskyttet titel. Det betyder, at ingen må kalde sig autoriseret veterinærsygeplejerske, med mindre de rent faktisk har gennemført uddannelsen til veterinærsygeplejerske og søgt og fået deres autorisation.
Hvad betyder lovgivningen for veterinærsygehjælperne?
Da de opgaver, som bekendtgørelsen lister op, er forbeholdt autoriserede veterinærsygeplejersker, betyder det at veterinærsygehjælpere ikke lovligt kan udføre opgaverene.
Hvad med veterinærsygeplejerskerne fra heste-linjen?
De nye muligheder, som veterinærsygeplejerskerne har fået via den nye lovgivning, gælder også for dyr af hesteslægten som ikke betragtes som et konsumdyr.
Hvad betyder autorisations-ordningen for klienterne?
For vores klienter, betyder autorisationsordningen, at de nu har en sikkerhed for, at deres veterinærsygeplejerske er uddannet og yderst godt kvalificeret til at hjælpe dyrlægen i behandlingen af deres kæledyr og til at vejlede og rådgive vedr. deres kæledyr.
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
1 uge siden
Næstsidste præsentation af Veterinærsygeplejerskernes Foredragsholdere til Årsmødet 2024 🙌
Vi glæder os til at se dig og nørde en masse tænder Morten 🤩🦷
... Se mereSe mindre
Sep 27, 2024
1...Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
1 uge siden
🇩🇰 10 års jubilæum for Erfa gruppen for fagveterinærsygeplejersker i smådyrs anæstesi. 63 vsp'er var samlet til deres årlige efteruddannelses kursus på Fyn torsdag og fredag.
👍Eickemeyer og E-Vet viste deres modernede ventilatorer til hunde og katte frem til kursisterne.
🐾Foredragsholderen i år var Dyrlæge Johannes Fogh underviste i anæstesi og smertebehandling.
Anæstesi sygeplejerske Heidi Thomsen Christensen underviste i respirationfysiologi.
🥰Dyrlæge Helle Harding Poulsen var også til stede på kurset, da hun er ansvarlig for fagveterinærsygeplejerske uddannelsen på KU Sund, i samarbejde med DDD og VSP fagforening.
👍Formand Malene Brendorp Meyer var også på besøg på kurset.
Så dejlige 2 dage med meget fagligt snak i pauserne.
🐈⬛🐕Vi glæder os allerede alle sammen til vi ses til næste år. ... Se mereSe mindre
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
2 uger siden
👍HUSK sidste tilmeldings frist til årsmødet er d. 10. Oktober.
🤗Masser af spændende undervisning på vsp- sporet:
Torsdag den 24. oktober
🐾Spor 1: Maria Søndergaard: Anæstesi det vildeste dagsprogram; behandling af Hypotension, CO2-kurver.
🐾Spor 2: Røntgen v. Liselotte Nielsen, Anette Holm Fik og Lisa Friling: Håndfri røntgen, seneste nyt. OGSÅ for dyrlæger!
HUSK maks. antal deltagere: 35 til de praktiske øvelser – Man skal melde sig til særskilt.
🐾Fællesprogram for veterinærsygeplejersker: Rund dagen af med Mindfullness og positiv psykologi med Julie Pio.
Fredag den 25. oktober
🐾Spor 1: Morten Hinge: Tænder; vurdering af dine røntgenbilleder, kvalitet, og hvad ser jeg, optimering af min tandrens, hvordan støtter jeg patienten under og efter tandbehandlingen.
🐾Spor 2: Julie Pio: Genoplivning ... Se mereSe mindre
Dette indhold er ikke tilgængeligt lige nu.
N...Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook