Har du en kronisk sygdom eller er pårørende/samboende med en i risikogruppen, så læs med her!

Kære alle

Vi har fået en del henvendelser vedr. hvordan man skal forholde sig, hvis man selv har en kronisk sygdom eller hvis man er pårørende til et familiemedlem i risikogruppen.

Derfor er det mig en glæde at kunne viderebringe, at der lavet en aftale mellem regeringspartierne, som sikrer økonomisk støtte til ansatte med kronisk sygdom eller til ansatte med samboende familiemedlemmer der har en kronisk sygdom.

Aftalen sikrer sygedagpenge fra dag 1 for de ansatte, som under genåbningen af Danmark, fortsat må blive hjemme grundet egen eller familiemedlemmers kroniske sygdom.

Ordningen træder i kraft, når lovgivningen er på plads omkring 20. maj, og vil i første omgang gælde frem til 1. september.

Læs med her på beskæftigelsesministeriets hjemmeside

Dette er en pressemeddelelse fra fredag den 15. maj og derfor kan du risikere, at din arbejdsgiver ikke har fået denne orientering endnu. Indtil nu har der ikke været økonomisk støtte til de kronisk syge og deres pårørende medmindre, at den ansattes virksomhed har været omfattet af regeringens lønkompensationsordning.

Nu åbnes der endelig mulighed for, at ansatte med kronisk sygdom og pårørende/samboende under genåbningen af Danmark fortsat kan blive hjemme og ikke skal vælge mellem helbred og økonomi

Fagbevægelsens Hovedorganisation har skrevet pressemeddelelsen i fredags. Den kan du læse her

Med de bedste ønsker for dig og din familie

Malene, Formand