Halskraver som værn mod røntgenstråler – Hvor svært kan det være?

Vi i Veterinærsygeplejerskernes Fagforening, synes det må være en simpel sag at få anerkendt og dermed skrevet ind i lovgivningen, at det på linje med blyforklæder og blyhandsker også er et krav at bære blyhalskrave i forbindelse med røntgenoptagelser på dyr. Og hvorfor er det nu også så vigtigt at få det skrevet ind i lovgivningen, spørger du måske?

Det er vigtigt fordi alle bør have stillet en halskrave til deres rådighed ved arbejde med røntgen, hvor vi er i rummet sammen med dyret!

Alle bør anvende en halskrave ved arbejde med røntgen som kræver man er i lokalet!

Der er rigtig mange dyreklinikker og -hospitaler der har “udstyret” i orden, men uden en lov, så gælder det desværre ikke alle. Det er en relativt lille investering for en arbejdsgiver, så det bør ikke være et problem.

DDD er enige med os i, at det er fornuftigt at bære halskrave under røntgenarbejde, de mener dog ikke problemet er særlig stort.

For at sige det meget kort:

Vi vil ikke acceptere, at nogen veterinærsygeplejersker og for den sags skyld dyrlæger bliver dødeligt syge af cancer i skjoldbruskkirtlen, når det så let og for få midler kan undgås!

Derfor arbejder vi videre med at påvirke vores politikere, så vi kan få gjort det til et lovkrav. Det har vi gjort siden 2013 og vi fortsætter!

Sagen opstod efter at en veterinærsygeplejerske fik konstateret cancer i skjoldbruskkirtlen forårsaget af røntgen.

Se den seneste artikel her

Foto: Shutterstock