Er du i en svær situation, så kontakt Kollegahjælperne

Kollegahjælpen er inspireret af en ordning fra Norge, hvor frivillige dyrlæger yder hjælp pr. telefon til fagfæller i krævende livssituationer.

Er du dyrlæge, veterinærsygeplejerske eller veterinærsygeplejerskeelev i dyrlægepraksis, eller pårørende til en af faggrupperne?

Ønsker du en samtale og hjælp, fordi du er i en vanskelig situation? Så kan du nu kontakte Kollegahjælperne.

Line Jakobsen

Kollegahjælpen handler om at tilbyde en samtalepartner til veterinærsygeplejersker,  veterinærsygeplejerskeelever og dyrlægekolleger, som søger hjælp.

Du kan ringe til en af de 6 dyrlæger og 3 veterinærsygeplejersker, som er med i ordningen. De lytter, vejleder og kan informere dig om instanser, hvor du kan søge professionel hjælp.

Hvad kan du ringe om?
Du kan ringe om vanskelige emner og situationer, hvor du har brug for en samtalepartner. Det kan involvere arbejdsrelaterede, personlige eller helbredsmæssige spørgsmål, eller en kombination af disse. Kollegahjælperne er trænede til at håndtere vanskelige samtaler, men de er ikke eksperter på området. De er her for at hjælpe dig og kan informere dig om instanser, hvor du kan søge professionel hjælp (læge, psykolog, kriselinjer og lignende).

Tavshedspligt
Kollegahjælperne har skrevet under på, at samtalerne er fortrolige, og at de har tavshedspligt. Dog er der lovgivningsmæssige undtagelser, hvor vi er forpligtede til at underrette myndighederne, såsom hvis der er tegn på selvskade, misbrug af børn eller alvorlig kriminalitet.

Sådan tager du kontakt
Du bestemmer selv, hvem af kollegahjælperne, du ønsker kontakt med. Du sender en sms til det pågældende nummer med beskeden: “Kære kollegahjælper. Jeg ønsker en samtale.” Så vender kollegahjælperen tilbage til dig så hurtigt som muligt. Samtalerne foregår normalt via telefonen, men andet kan også aftales.

Læs mere om Kollegahjælpen og find kontaktoplysninger her