Bliv en del af
Veterinærsygeplejerskernes
Fagforening
i dag
Dyreklinik: Nu kan vi hjælpe dyreejerne med det meste
Negleklip uden fastholdelse på en hvalp, som bliver belønnet med en skål vådfoder. Foto: AniCura Vangede Dyreklinik
På AniCura Vangede Dyreklinik er det at have en adfærdsuddannet veterinærsygeplejerske ikke bare et plus for dyrene og deres ejere, men også for klinikken.
På landets dyreklinikker får personalet ikke kun dyr ind, der skal vaccineres, kastreres eller have fikset andre skavanker. Mange dyreejere efterspørger nemlig også hjælp til adfærdsændringer hos deres dyr.
Det oplever de blandt andet på AniCura Vangede Dyreklinik, hvor dyrlæge Charlotte Christiansen er glad for, at klinikken har valgt at give en af deres veterinærsygeplejersker, Natalie Sommer, efteruddannelsen i ’Klinikrelateret familiedyrs adfærd’.
– Vores klienter har ofte rigtig mange spørgsmål om adfærd. ”Hvad kan jeg gøre for undgå, at min hund gør ad postbuddet”, eller ”hvordan kan vi hjælpe min kat, der ikke kan lide at få klippet negle?” Og vi dyrlæger bliver ikke undervist særlig meget i adfærdsrelaterede ændringer på dyrlægeuddannelsen, men mere indenfor sygdomme og sygdomsrelaterede udfordringer, siger Charlotte Christiansen og fortsætter:
– Derfor giver det god mening, at Natalie har adfærdsuddannelsen. På den måde kommer vi hele vejen rundt om dyret her i klinikken i stedet for at henvise klienten til andre, når de oplever adfærdsrelaterede udfordringer.
Kræver træning, ikke piller
De adfærdsproblemer, som klienterne kommer med, skal ofte ikke løses med piller, men med træning. Derfor har Natalie sine egne konsultationer, hvor hun rådgiver og træner dyr såvel som ejere. Blandt andet tilbyder Natalie håndteringstræning med dyr, der for eksempel ikke kan lide at få klippet negle. Her anvender hun en yogamåtte, så dyret frivilligt kan acceptere, at der nu skal ske en given handling, som for eksempel at få berørt sine poter.
Stressfri ankomst
Generelt har klinikken sat mere fokus på, hvordan dyret kommer ind i klinikken.
– Det skal være så stressfrit som muligt, og derfor venter katte og hunde så vidt muligt ikke sammen i venteværelset. Hvis en hundeejer er kommet for tidligt, eller der er lidt ventetid, så foreslår vi ind imellem, at ejeren lige går en tur med hunden, eller at de venter udenfor, fortæller Charlotte Christiansen.
Et andet tiltag, som Natalie står bag, er, at klinikken har fået et bord med en vægt i. Det betyder, at dyret nemt kan blive vejet til selve konsultationen i stedet for ude i venteværelset. Det giver en mere rolig ankomst.
Flere ydelser og gladere klienter
Klinikken kan tilbyde klienterne flere ydelser, og derfor giver det en indtjening, som klinikken ikke havde før. Og klienterne er rigtig glade for tiltaget.
– Klienterne er vildt glade for, at vi kan klare alle problemer her i huset. Der er jo også lavet tiltag, så det bliver bedre og sjovere for dyret at være på bordet. Det betyder, at det også er rart næste gang, dyret kommer. Natalie er kommet med flere gode forslag, og klienterne synes, at det er godt, at der bliver taget hånd om dyret, slutter Charlotte Christiansen.
Læs også, hvad Natalie har fået ud af uddannelsen
Mangler du flere grunde? Her får du 7 gode grunde til at tage efteruddannelse
Fakta om adfærdsuddannelserne
- Fagveterinærsygeplejerske i klinikrelateret familiedyrs adfærd tager 1 år og klæder dig på til at fokusere på adfærd i klinikken og det gode dyrlægebesøg for dyrene. Du vil få viden om og praktiske kompetencer inden for familiedyrs adfærd, anvendelsen af indlæringsteorier i arbejdet med dyr, stressreducerende tiltag i klinikken, samt undervisning og vejledning af dyrenes ejere i klinikken.
- Fagveterinærsygeplejerske i adfærdsbehandling tager 1½ år og klæder dig på til at kunne hjælpe dyr og ejere gennem behandling af adfærdsrelaterede problemer. Du vil få viden om og praktisk erfaring med familiedyrs adfærd, de mest almindelige adfærdsproblemer hos hund og kat, redskaber til adfærdsbehandling, herunder især brugen af indlæringsteoretiske principper, samt arbejdet med dyrenes ejere.
Hvis du gerne vil arbejde med adfærd både i klinikken og i form af adfærdsbehandling, så er det muligt at tage begge efteruddannelser på 2 år.
Uddannelserne udbydes af Veterinærsygeplejerskernes Fagforening, Den Danske Dyrlægeforening samt dyrlæge og Ph.d. Iben Meyer fra Københavns Universitet.
Af Line Jakobsen
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
2 dage siden
🕯🕯 2. Adventskonkurrence 🎁 Og vinderen er...
@Kat Jockwich Andersen 🥳 Stort tillykke 🎁🎄
Tak til alle jer der deltog i konkurrencen 🤩
I er simpelthen så gode alle sammen. Alle svarede korrekt og svaret er selvfølgelig nr. 2️⃣
Vil du have chancen for at vinde et supergavekort på 300 kr. Så følg med igen på søndag, hvor vi afholder vores 3. Adventskonkurrence 🕯🕯🕯🎁 ... Se mereSe mindre
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
3 dage siden
ADVENTSKONKURRENCE 🎄🎅🎁
🕯 🕯2. Søndag i advent.
🎁 Skal du deltage i lodtrækningen om et super gavekort på 300 kr? 🎁
- så skal du svare på følgende spørgsmål.
I rækken af podcast fra Succes i veterinærpraksis, er der nu udkommet nr. 180, som omhandler et sundt arbejdsmiljø.
Hvilket emne bliver der snakket om❓️
Svar muligheder:
1️⃣: Klientfrie dage
2️⃣: Lovpligtig håndfri røntgen
3️⃣: Hovedløse nisser
Få lidt hjælp og bliv meget klogere lige her 🐶🐱
succesivetpraksis.dk/podcast/lovpligtige-haandfri-roentgen/
🎁Vinderen udtrækkes tilfældigt d. 9/12 kl. 12.00
🐾 Der er 4 adventskonkurrencer i alt 🐾
KRAV VED DELTAGELSE:
👍- Deltagere skal være veterinærsygeplejerske, veterinærsygehjælper, klinikassistent eller veterinærsygeplejerskeelev. Dette bliver tjekket inden vinderen annonceres (er vi i tvivl, kontaktes ”vinder” –men man vinder ikke, medmindre man er en af de 4 ovenstående)
- Man kan kun deltage 1 gang pr. adventskonkurrence
- Kun personer bosat i Danmark kan deltage i konkurrencen.
☃️HVIS DU VINDER:
- Vinderen af konkurrencen får direkte besked, og navnet offentliggøres på Facebook.
- Vinderen modtager deres præmie i løbet af ca. 14 dage.
Præmierne kan ikke ombyttes til kontanter. Denne konkurrence er på ingen måde associeret til eller sponseret, støttet eller administreret af Facebook ... Se mereSe mindre
Guide til den lovpligtige håndfri røntgen: Praktiske tips til dyreklinikken med Liselotte Nielsen
O...Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook
Nr 2 🤞
Med Liselotte på billedet, så må det være nr. 2 🤩
Nr 2. Glædelig jul ❤️
Nr 2 🎄🍀
Nr 2 🩻🍀
Det gør nr. 2 Lovpligtig håndfri røntgen. Er stolt af at det er en af mine fantastiske kollegaer som står i spidsen af dette tiltag 🥰
Lovpligtig håndfri røntgen
Lovpligtig håndfri røntgen
Nr. 2 🥰
Nr. 2 🤞🤞🤞
Lottes hjertebarn - nr 2 😊
Nr.2🎄
Nr 2 👼🏻🎄🥳
Nr 2 🎄🩻
Nr 2😊
Nr. 2 - den lovpligtige håndfri røntgen
Nr. 2 🩻👏
Nr. 2 🤗❤️🎁
Nr 2 🤩🤩🤩 selvom jeg vil støtte nr 1 🤪
Nr 2…. Selvom begge de andre muligheder lyder meget sjovere😂😂
Nr. 2 🎄🌟🤞
Nr. 2 🎁
Nr 2 🐶🐕
Nr. 2🎄
Nr. 2🍀
View more comments
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening Veterinærsygeplejerskernes Fagforening føler sig begejstret her: Københavns Universitet.
6 dage siden
Rigtig hjertelig tillykke 🇩🇰🇩🇰🇩🇰👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 I dag fejrer vi 9 nyuddannede Fagveterinærsygeplejersker i Klinikrelateret Familiedyrs Adfærd. ... Se mereSe mindre
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook
Mega sejt 💪 Stort tillykke til jer alle 🥂🍾✨
Stort tillykke!!🇩🇰❤️
Stort tillykke👏⭐️🥂❤️🐶🐱!!
Kæmpe tillykke 🇩🇰🇩🇰💪♥️
Tillykke👏👏👏
Stort tillykke 🥳🥳
Kæmpe tillykke 🥰🥰👏👏
Et stort tillykke 🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰
🥰👏👏👏👏 Tillykke!
Sejt 🥰 Stort tillykke ❤️
Stort tillykke til jer alle!
View more comments