Veterinærsygeplejerskernes mangeårige formand er på vej tilbage efter længere tids sygemelding

Malene Brendorp Meyer blev sygemeldt i midten af februar efter længere tids stresssymptomer.

”Jeg fik det man på svensk kalder udmatningssyndrom. Jeg var så træt, at jeg ikke engang orkede at gå i bad, og hvis jeg endelig kom i bad, var jeg for træt til at løfte armene og vaske mit hår, samtidig kunne jeg ikke sove mig frisk” forklarer Malene. ”Jeg blev fanget i en stresstilstand, fordi jeg i alt for lang tid havde haft for mange opgaver, som var umulige at prioritere, og samtidig trak de langstrakte overenskomstforhandlinger simpelthen for meget på kræfterne.”

”Når stresshormonerne adrenalin og kortisol får friløb igennem længere tid, sker der ændringer i hjernen, som gør at man mister overblik, evnen til koncentration bliver svækket, man kan ikke huske som man plejer, gamle mønstre tager over osv.
For mig betød det, at jeg pludselig følte mig noget så utilstrækkelig. Jeg forstod ganske enkelt ikke, hvordan jeg kunne have været formand igennem næsten 10 år. Jeg duede jo ikke til noget. Jeg fik virkelig et slag på selvværdet. Det startede blandt andet et ræs af tankemylder. Jeg kunne ikke sove om natten, og jeg havde virkelig mange svedeture igennem dagen. Spiralen var startet og jeg kunne ikke selv stoppe den,” fortæller Malene.

Stresstilstanden betød, at Malene måtte trække stikket og lukke helt ned.

Det medførte, at fagforeningens næstformand Sarah Hjorth Hansen blev konstitueret som formand, imens Malene var sygemeldt.

”Jeg er utroligt glad for den støtte, jeg har fået fra bestyrelsen. Ikke mindst fra Sarah, som har gjort det rigtigt godt som konstitueret formand. Vores bestyrelse er simpelthen så dygtig og engageret. Det viser bare, at vi er stærke i vores fagforening. Vi veterinærsygeplejersker kan så meget, når vi står sammen,” siger Malene stolt og tilføjer: ”Serviceforbundet har også været en kæmpe hjælp.”

Flere medlemmer og opgaver

Årsagen til, at arbejdsmængden i fagforeningen er vokset, skyldes blandt andet, at medlemstallet er vokset i de senere år. Fagforeningen er nu tæt på 1.000 medlemmer. Flere medlemmer betyder flere faglige sager, og flere telefoner fra de mange medlemmer, som søger råd i fagforeningen. Måden Veterinærsygeplejerskernes Fagforening har udviklet sig på igennem årene betyder, at der er mange flere opgaver i dag end der var for 10 år siden.

Bestyrelsen har derfor også valgt at ændre på bemandingen på kontoret. Veterinærsygeplejerske og tidl. næstformand i VF Amber Quick er blevet ansat som faglig sekretær, og fagforeningen har fået hjælp til at arbejde mere struktureret med værktøjer til at prioritere.

Rørt over gave

Under sin sygemelding fik Malene en flot gave fra medlemmerne med et kort med mange navne på.

Gaven var to vatterede tæpper fra Ib Laursen, en termokande, termokopper mv. til at medbringe på ture ud i naturen. Malene fik også en kjole, dejlig vin, en god bog, chokolade, kaffe og the.

”Jeg vil gerne sige en stor TAK for gaven. Jeg blev simpelthen så rørt, da jeg fik den, og ikke mindst kortet fra medlemmerne. På det tidspunkt havde jeg det så dårligt blandt andet med mit selvværd, at jeg faktisk ikke var i stand til at modtage gaven. Fordi sådan en fin gave havde jeg jo ikke fortjent. I dag har jeg det meget bedre, og jeg vil gerne sige tak for den flotte gave! Jeg har brugt gaven meget, og den har rørt mig hver gang,” siger Malene rørt.

”Nu har jeg det godt. Jeg er så småt begyndt på deltid og sætter løbende tiden op. Til november er jeg forhåbentlig tilbage på fuld tid igen,” fastslår Malene Brendorp Meyer.

Til oktober er der generalforsamling og Malene ved allerede nu, at hun ønsker at fortsætte som formand.

”Jeg har lært nye måder at passe på mig selv og at forebygge stress. Jeg er fortsat i stressbehandling hos Stresscenteret. Samtidig er det blevet tydeligt, at jeg ikke behøver at påtage mig alle opgaver i fagforeningen. Nu kan Amber tage en del af opgaverne, og vores bestyrelse er stærkere end nogensinde før,” slår Malene fast.