Yvonne tilbyder online adfærdsrådgivning til katteejere

Autoriseret veterinærsygeplejerske Yvonne Thomsen skal rådgive katteejere gennem den nye tjeneste Agria Vet Guide. Hun håber, at både katte, ejere og dyreklinikker kan få glæde det nye tilbud om adfærdsrådgivning til katte.

Et nyt tilbud om online rådgivning i katteadfærd har set dagens lys, og rådgiveren er autoriseret veterinærsygeplejerske Yvonne Thomsen.

Hun håber, at landets dyreklinikker og dyreejere vil benytte sig af tilbuddet om at få hjælp til rådgivning om katteadfærd. For der mangler viden om, at der findes uddannede fagfolk, der kan hjælpe, hvis en kat fx er ulydig eller urenlig, siger hun:

– Mange katte har adfærdsproblemer uden at få hjælp, for katte kan være rigtig svære at aflæse, og det kan gøre en forskel at få en, der er uddannet i katteadfærd til at hjælpe. Det er rigtig trist, hvis en kat ender med at blive aflivet, fordi ejeren ikke ved, hvor man kan få hjælp til at håndtere problemet, siger hun.

Ikke et alternativ til dyreklinikker

Agria Vet Guide er en app, som kan downloades, og rådgivningen foregår online i hele Norden. Men Yvonne Thomsen fortæller, at hun altid er opmærksom på at henvise klienten til fysisk undersøgelse hos egen dyrlæge, når adfærdsproblemet kan bunde i fysisk sygdom.

– Jeg har også mulighed for at henvise til dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der kan foretage hjemmebesøg i særligt komplicerede sager – men i langt de fleste tilfælde, går det rigtig fint med telefon og videoopkald.

Det er også vigtigt for hende at påpege, at Agria Vet Guide ikke skal ses som et alternativ til den rådgivning, dyreklinikkerne tilbyder, men som et supplement og en samarbejdspartner.

– Nogle klinikker har egne veterinærsygeplejersker med viden om katteadfærd, men mange er ikke særligt uddannede inden for det. De fleste er interesserede i hundeadfærd og ved derfor også mere om det. Derfor håber jeg, at jeg kan få lov at byde ind med min ekspertise, idet jeg som veterinærsygeplejerske både kender til kattens fysiske tilstand og dens adfærd.

Læs mere her Adfærdsrådgivning for katteejere igennem Agria Vet Guide – Agria Dyreforsikring