Bliv en del af
Veterinærsygeplejerskernes
Fagforening
i dag
MUS – hvordan er det lige med det?
Hvor længe siden er det, at du har været til MedarbejderUdviklingsSamtale – bedre kendt som MUS?
I din overenskomst – som medlem af Veterinærsygeplejerskernes fagforening – står der, at du har krav på, at der bliver holdt MUS med dig en gang om året. Der står også, at det er din arbejdsgivers pligt at indkalde dig til samtalen.
Så hvis det er længe siden, at du har været til MUS, så skulle du måske lige tage en snak med din arbejdsgiver og minde om samtalen.
Hvad er formålet med MUS
Men hvad er det så, I skal tale om? Måske er du selv i tvivl om nødvendigheden af en MUS.
Men det er altså en god idé at få talt om de ting, der er sket i løbet af året. Det kan fx være ting omkring dine arbejdsopgaver, eller hvordan du trives på arbejdspladsen. Men det er i høj grad også et forum, hvor I skal snakke om, hvilke ønsker enten du eller din arbejdsgiver har til fremtiden.
Skal du på kursus og lære nye ting, som virksomheden har brug for? Har du selv brug for at komme på skolebænken og lære noget nyt? Er der brug for, at du får nogle andre arbejdsopgaver eller har du måske selv nogle opgaver, som du gerne vil udføre?
Forberedelse
Nogle virksomheder har et fast skema, som skal udfyldes, og det kan være en god idé, da der så ikke er tvivl om, hvad I skal tale om.
Hvis der ikke er et fast skema på din arbejdsplads, så har Den Danske Dyrlægeforening et skema på deres hjemmeside, som du selv kan tage udgangspunkt i, så I når hele vejen rundt under samtalen.
Du kan finde skemaet her https://www.ddd.dk/ansatte/overenskomster/privat/praksis/Documents/MUS%20skema.pdf#search=mus
Du kan også lave en beskrivelse af dine jobfunktioner, dine ansvarsområder og dine kompetencer – både personlige kompetencer og faglige.
Under alle omstændigheder er det en god idé at forberede sig godt. Tænk på, hvilken værdi dine ønsker til fremtiden har for virksomheden, så du kan argumentere for fx kurser eller nye arbejdsopgaver.
Under samtalen og tiden efter
Under samtalen skal I blive enige om, hvem der gør hvad og hvornår. Igen er det smart at der bliver lavet et skema, som I begge underskriver – men det kan også være en anden skriftlig aftale.
Du har dermed også selv et ansvar for at der bliver fulgt op på de ting, som I har aftalt til samtalen.
Til næste MUS er det vigtigt at gå igennem de aftaler, som I blev enige om ved den forrige samtale. Forhåbentlig er målene nået, men måske skal nogle mål gentages eller gøres mere konkrete.
Men hvad med tiden mellem MUS
Det er her, at du – og din arbejdsgiver – skal udføre de aftaler, I har lavet, så du føler, at der bliver fulgt op på din MUS.
Men ud over de ting, som I har aftalt, kan der opstå nye behov eller ønsker.
Hvis du oplever ting på din arbejdsplads, der påvirker dine arbejdsopgaver eller din trivsel, skal du naturligvis ikke vente til den næste MUS med at få snakket med din arbejdsgiver om det.
Du skal heller ikke vente med at komme med ønsker til et kursus, hvis der i løbet af året opstår et behov for udvikling.
Disse ting skal du selvfølgelig løbende snakke med din arbejdsgiver om.
Hvad med lønnen?
Der er forskellige holdninger til, om der skal tales om løn til MUS. Hvis der på din arbejdsplads i forvejen også bliver holdt årlige lønsamtaler, så kan det være en god idé ikke at tale om løn til MUS. Men hvis I ikke har lønsamtaler, og det falder naturligt i forhold til de øvrige punkter, som du har med til samtalen, så kan I sagtens vende punktet om løn.
Under alle omstændigheder skal du afklare det med din arbejdsgiver inden din MUS. Hvis din arbejdsgiver ikke mener, at I skal tale løn, så få lavet en aftale om, hvornår I så taler om løn.
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
3 dage siden
🎁Tillykke til vinderen af 1. søndag i adventskonkurrence:
Christina Sundekilde Vestergaard
👍Det rigtige svar på spørgsmålet er B: Pelvis.
☢️Hvis man lærer teknikkerne til håndfri positionering, er det muligt at tage virkelig gode hofte billeder. Man skal blot have feks tape, snore eller velcro elastikker, sandsække eller lejringspude i røntgen rummet.
Når dyret er håndfrit positioneret, kan du forlade rummet eller træde tilbage, så du nedsætter eller helt undgår den sekundære stråling. Det er et krav fra Sundhedsstyrelsen, at man skal have positionerings udstyr til rådighed ved alm røntgenoptage af hund og kat.
☢️Billedet i dette opslag er lånt fra bogen: Radiography for Veterinary Technicians. Forlag: Lavin's. ... Se mereSe mindre
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook
Tusind tak. Det var en dejlig overraskelse ❤👍
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
5 dage siden
🕯1. Adventskonkurrence 🕯
🎄1. Søndag i advent - og december juleforberedelser er i fuld gang.
🎁Skal du deltage i lodtrækningen om et super gavekort på 300 kr? - så skal du svare på spørgsmålet nedenfor:
❓️På billedet ser du en røntgen optagelse med håndfri positionering. Hvilken del af det ventrodorsal lejrede dyr kan ses på det efterfølgende digitale røntgenbilled❓️
A: Antebrachium.
B: Pelvis.
C: Cervical vertebrae.
📌Den 1. adventskonkurrence slutter mandag d. 4. December 2023 kl. 19.00 - Og vinderen annonceres samme aften.
☃️Der er 4 adventskonkurrencer.
🎁PRÆMIE 1. ADVENT: Gavekort 300 kr.
🐾KRAV VED DELTAGELSE:
- Deltagere skal være veterinærsygeplejerske, veterinærsygehjælper, klinikassistent eller veterinærsygeplejerskeelev. Dette bliver tjekket inden vinderen annonceres (er vi i tvivl, kontaktes ”vinder” –men man vinder ikke, medmindre man er en af de 4 ovenstående)
- Man kan kun deltage 1 gang pr. adventskonkurrence.
- Kun personer bosat i Danmark kan deltage i konkurrencen.
✨️HVIS DU VINDER:
- Vinderen af konkurrencen får direkte besked, og navnet offentliggøres på Facebook.
- Vinderen modtager deres præmie på mail i løbet af ca. 14 dage.
❄️Præmierne kan ikke ombyttes til kontanter. Denne konkurrence er på ingen måde associeret til eller sponseret, støttet eller administreret af Facebook. ... Se mereSe mindre
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook
B🍀
B 😊
B 🍀🐾
B 😻
B. Pelvis 🐾
B 🤓
B. Pelvis. 🤞🍀❤️
Pelvis 🍀🤞🏻🎄🎅🏼
B 😀
B: Pelvis 🙏🏼
Pelvis 😎
B 😃
B: Pelvis ☺️
B 🎄
B 🎄🎅🏼
Pelvis 👍💪
Pelvis 🍀
Pelvis 🕺🏼
pelvis 😊
B. Pelvis 🤞🏻
8 🙏
B 😄
Pelvis 👌🏼
Pelvis 😊
Det er selvfølgelig B 👌
View more comments
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
1 uge siden
Meget spændende…. 👀👀Jo flere medarbejdere, der er medlem af en fagforening, jo højere er produktiviteten i virksomhederne, og dermed stiger velstanden i samfundet.
Fagforeninger er sat i verden for at sikre arbejderne ordentlige løn- og arbejdsvilkår, men det har en lang række positive afledte effekter, når organisationsgraden i fagforeninger er høj.
I vores spritnye temapublikation viser vi med en gennemgang af forskningslitteraturen blandt andet, at virksomheder får en højere produktivitet, når flere af medarbejderne er medlem af en fagforening.
Forskningen peger på, at virksomheder, hvor mange medarbejdere er medlem af en fagforening, er mere innovative end andre. Måske fordi medarbejderne bedre kan og tør bringe deres idéer i spil. Det spiller godt sammen med, at andre undersøgelser viser, at der er bedre dialog mellem medarbejdere og ledelse i virksomheder, hvor organisationsgraden er høj.
Fagforeningsrepræsentanter på arbejdspladsen har også en tendens til at anspore til mere efteruddannelse, hvilket smitter positivt af på virksomhedernes produktivitet. Og så har en høj organisationsgrad en tendens til at skabe bedre konkurrence i brancher med ringe konkurrence og lav produktivitet.
På et mere overordnet plan fungerer fagforeninger og overenskomster som en infrastruktur, der får arbejdsmarkedet til at glide bedre ved at sikre en mere smidig konfliktløsning mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, og fagforeningerne præger direkte og indirekte den økonomiske politik i en retning, der gavner produktiviteten.
På den måde er der i forskningslitteraturen en sammenhæng mellem højt medlemstal i fagforeninger og høj produktivitet, hvilket igen betyder højere velstandsniveau.
Læs mere om vores resultater, og hvordan vi har gjort her: www.ae.dk/publikation/2023-11-fagforeninger-oeger-ligheden-og-velstanden ... Se mereSe mindre
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook