Pendler 4 timer i alt til og fra drømmejobbet

Autoriseret veterinærsygeplejerske Marianne Rasmussen bor i Nykøbing Falster og arbejder i Vanløse. Det tager 2 timer at køre hver vej, og det gør man kun, hvis man elsker sit job og sin arbejdsplads.

De sidste 2 år har Marianne Rasmussen pendlet 2 timer hver vej. Det er ikke, fordi hun synes, at turen frem og tilbage er særlig interessant. Men det er hendes arbejde til gengæld.

– Jeg arbejder primært som autoriseret veterinærsygeplejerske på operationsafdeling. Det er lige præcis det område, jeg finder mest spændende og udfordrende. Jeg har taget efteruddannelse inden for anæstesi og kan kalde mig fagveterinærsygeplejerske i anæstesi. Så da jeg blev spurgt, om jeg ville have et job på Sallingvej Dyreklinik som veterinærsygeplejerske på operationsstuen, sagde jeg ja på trods af den lange transporttid hver dag fra Nykøbing Falster til Vanløse i København, fortæller Marianne Rasmussen.

– Det viste sig, at arbejdspladsen og det kollegiale samarbejde også var helt i top. Der er alt det, der er vigtigt i forhold til at trives i et job. Jeg blev uddannet tilbage i 1988, og jeg har kun lyst til at arbejde med noget, der interesserer mig og ønsker ikke at være på en arbejdsplads, der ikke fungerer.

På klinikken i Vanløse er der 4 dyrlæger, 3 veterinærsygeplejersker + 2 elever og 3 dyrelægestuderende. Klinikken behandler primært hunde, men også katte og andre mindre dyr.

5 gode råd fra Marianne
På baggrund af de erfaringer, Marianne Rasmussen har gjort igennem sit arbejdsliv og ikke mindst i jobbet på Sallingvej Dyreklinik, har hun 5 gode råd til et godt job og en god arbejdsplads.

 • Søg efter et spændende job, der passer til dine ønsker og kompetencer
  På klinikken har vi hver vores specialer, selv om vi naturligvis også skal kunne lidt af det hele. Men det er meget tilfredsstillende at få lov til at arbejde med det, man holder af. Det giver en meget højere kvalitet i arbejdet samt et meget bedre arbejdsklima, da alle tager ansvar for deres område, og beskæftiger sig mest med det, de er bedst til og synes om.
 • Søg efter at få ansvar, og tag ansvaret på dig
  Vores chef har uddelegeret ansvarsområder til os alle, hvilket er en meget stor tilfredsstillelse. Når jeg går ind i klinikken hver morgen, betragter jeg den, som var den min egen og arbejder ud fra det. Når vi hver især tager ansvaret på os, bliver vi også en vigtig brik i hele dyreklinikkens arbejde.
 • Vær nysgerrig og lær af hinanden
  Vi sparrer rigtig meget og lytter til hinanden. Jeg har været på arbejdspladser, hvor man sidder og putter med sit eget og ikke lader andre komme ind over. Det er helt forkert efter min mening. Vi skal gøre hinanden dygtige og hjælpes ad med at give den bedste behandling og service til vores patienter og klienter.
 • Hav tillid til hinanden
  Vi er ikke altid enige. Men vi har stor tillid til hinanden. Det er en forudsætning for en konstruktiv diskussion af de emner, vi er uenige om. I et arbejdsklima, hvor man har mistillid til hinandens evner og intentioner, bliver diskussionerne og løsningerne meget lidt konstruktive.
 • Humor får alting til at gå nemmere
  Vi griner rigtig meget hver dag, af hinanden og med hinanden. Selvfølgelig er vi seriøse og alvorlige omkring vores arbejde, når vi for eksempel opererer og har ansvar for et andet menneskes allerbedste ven. Med til en god omgangstone hører også humor, og jeg vil trives meget dårligt et sted, hvor vi ikke kan grine sammen. I øvrigt er jeg sikker på, at klienterne og dyrene kan mærke, om der er en god stemning på klinikken. Vi får i hvert fald mange positive tilkendegivelser blandt andet på de sociale medier.

 Nyt job
Selv om Marianne Rasmussen elsker sit job på Sallingvej Dyreklinik, skal hun snart sige farvel til klinikken og de søde arbejdskolleger. Hun har fået tilbudt et job på Nykøbing Falster Dyrehospital, hvor hun starter 1. januar.

– Jeg er blevet lovet et spændende job som aut. veterinærsygeplejersker, hvor jeg også primært skal være på operationsstuen, og da dyrehospitalet ligger lige i min baghave, har jeg efter mange overvejelser valgt at sige ja. Jeg håber, at jeg kommer til en lige så god arbejdsplads som den, jeg forlader. Det kan man aldrig vide, men jeg vil bidrage til det gode arbejdsmiljø, slutter Marianne Rasmussen.

Marianne Rasmussen
Det er primært hunde og i mindre grad katte og andre mindre dyr, som Marianne Rasmussen og hendes kolleger tager imod på Sallingvej Dyreklinik. Her er Marianne i gang med en operation på en hund. Foto: Privat