Elev: Får du den obligatoriske elevpakke?

Susanne Fasting

Den obligatoriske elevpakke indeholder: Forsikring ved Kritisk sygdom, dødsfaldsdækning og tab af erhvervsevne.

”Forsikringen har stor betydning. Kommer du for eksempel ud for en bilulykke, kan du få en supplerende ydelse til et fleksjob,” fortæller Malene Brendorp Meyer, som er formand for Veterinærsygeplejerskernes Fagforening. ”Har din arbejdsgiver ikke tegnet forsikringen, kommer klinikken til at hæfte, hvis der sker dig noget.”

Forsikringspakken for elever er obligatorisk for arbejdsgiveren.

Det skal fremgå af din lønseddel
Det står i overenskomsten, at pakken skal tegnes. Det er obligatorisk for alle arbejdsgivere med veterinærsygeplejerskeelever.

”Er du elev, er din arbejdsgiver forpligtet til at betale til ordningen, og du skal kunne se det på din lønseddel, hvor der skal stå elev-pakke 52 kroner,” forklarer Malene Brendorp Meyer.

”Vi kan se, at ud af de 389 nuværende elever, er der 160, som IKKE får den forsikring, de har krav på. Derfor er det ekstra vigtigt, at du tjekker din lønseddel”, understreger formanden.

Hvis du er i tvivl, om du har den obligatoriske elevpakke med forsikringer, eller hvis du kan se, at den ikke fremgår af din lønseddel, kan du kontakte Veterinærsygeplejerskernes Fagforenings forsikringsmægler RTM.

Mogens Rosengaard: Telefon 26325131 – Mail mr@rtm.dk

Det står der i overenskomsten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Shutterstock