Bliv en del af
Veterinærsygeplejerskernes
Fagforening
i dag
Ditte vidste allerede fra 7. klasse, at hun ville være veterinærsygeplejerske

Ditte vidste allerede fra 7. klasse, at hun ville være veterinærsygeplejerske
Line Jakobsen
Som mange andre veterinærsygeplejersker er Ditte Lillemark vokset op med dyr. For eksempel havde hendes bedstefar en grisefarm, og hun har selv haft hund, hest og fisk. Men hun vidste også fra en ung alder, at dyr skulle være mere end bare en hobby.
”I 7. klasse begyndte jeg allerede at tænke over, om jeg mon kunne komme i skolepraktik hos den lokale dyrlæge i 9. klasse. Og det lykkedes! Jeg var i skolepraktik i en uge hos Årslev Dyreklinik. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg gik ind til. Altså jeg var jo godt klar over, at man ikke bare klappede hunde hele dagen, men der skete så mange spændende ting. Jeg var med nede på laboratoriet, jeg lærte om lægemidler, og jeg assisterede dyrlægen. Det fangede mig bare helt vildt,” fortæller en begejstret Ditte., der mangler lidt over 1 år af uddannelsen.
Glad for skiftet mellem skole og klinik
Det var også på klinikken, at Ditte fandt ud af, det nok ville være en god idé at få en gymnasial uddannelse og noget erfaring, inden hun startede på veterinærsygeplejerskeuddannelsen på Hansenberg. Ditte var for eksempel i Afrika, hvor hun arbejdede som frivillig på et redningscenter for vilde dyr. Det gav hende endnu mere blod på tanden til at starte på uddannelsen.
”På uddannelsen er det tungt stof – anatomi, lægemidler, matematik og biologi på højt niveau. Jeg ville ikke have kunnet starte lige efter Folkeskolen,” mener Ditte, der synes, at veterinærsygeplejerskefaget giver så mange ting at fordybe sig i, og at det giver så meget at kunne hjælpe dyret og ejeren.
Ditte er imponeret over det høje faglige niveau på Hansenberg, og hun nyder skiftet mellem skole og klinik.
”Det er godt, at der ikke er alt for meget skole, og at det hele tiden skifter mellem skole og praktik. Jeg synes, at det er fedt, når man er tilbage på klinikken og kan bruge alt det, man har lært på skolen. Jeg kan være med i samtalen om behandlingen af dyret, da min læring er frisk i erindringen,” siger Ditte.
Får meget ansvar
Ditte taler ofte med klassekammeraterne, om hvordan det er at være på en dyreklinik i forhold til at være på et dyrehospital, og hun er godt tilfreds med at være på en mindre klinik.
”Personligt er jeg glad for at være på en mindre klinik. Det er to brødre, der ejer klinikken, og så er den enes søn og den andens datter ansat som dyrlæger. Så det er meget familiært, og alle kender alle. I alt er der 7 dyrlæger, 5 veterinærsygeplejersker og 3 elever. Jeg var den første elev, de havde, så det har været en proces både for mig og for dem, men de har grebet det godt an. Jeg har fået meget ansvar, og de lytter, når jeg byder ind med noget,” fortæller Ditte, der mener, at det er vigtigt, at man tager ansvar for egen læring.
”Man skal selv huske på, at man er der for at lære. Heldigvis er alle på Årslev Dyreklinik med til at løfte uddannelsen. Nogle er gode til fodring, andre er gode til adfærd, så jeg ved, hvem jeg skal gå til, når jeg skal lære noget om de forskellige emner,” siger Ditte.
Glad for fagforeningen
Ditte meldte sig ind i Veterinærsygeplejerskernes Fagforening få dage, efter hun startede på elevpladsen. Hun er glad for de mange fordele og den gode støtte, hun får.
”Der er mange fordele ved at være medlem af en fagforening. Når man har spørgsmål, er de altid hurtige til at svare, og så er det fedt, at de har gjort det billigt for elever. Jeg kommer helt sikkert til at bruge dem igen, når jeg er færdiguddannet, blandt andet til gode råd om at finde arbejde,” slutter Ditte, der også er flittig læser på fagforeningens Facebook-side, hvor hun finder meget inspiration i opslagene.


Om veterinærsygeplejerskeuddannelsen
- Hovedforløbet til veterinærsygeplejerske smådyr tager 3 år og 3 måneder, heraf 50 uger på skole.
- Adgangskrav til grundforløb: Folkeskolens afgangseksamen el. tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik.
- Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve.
- Der er ikke mulighed for at komme i skoleoplæring.
- Hansenberger det eneste sted i landet, hvor du kan tage uddannelsen til veterinærsygeplejerske.
Læs mere på Hansenbergs hjemmeside
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
3 dage siden
🎁Tillykke til vinderen af 1. søndag i adventskonkurrence:
Christina Sundekilde Vestergaard
👍Det rigtige svar på spørgsmålet er B: Pelvis.
☢️Hvis man lærer teknikkerne til håndfri positionering, er det muligt at tage virkelig gode hofte billeder. Man skal blot have feks tape, snore eller velcro elastikker, sandsække eller lejringspude i røntgen rummet.
Når dyret er håndfrit positioneret, kan du forlade rummet eller træde tilbage, så du nedsætter eller helt undgår den sekundære stråling. Det er et krav fra Sundhedsstyrelsen, at man skal have positionerings udstyr til rådighed ved alm røntgenoptage af hund og kat.
☢️Billedet i dette opslag er lånt fra bogen: Radiography for Veterinary Technicians. Forlag: Lavin's. ... Se mereSe mindre
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook
Tusind tak. Det var en dejlig overraskelse ❤👍
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
5 dage siden
🕯1. Adventskonkurrence 🕯
🎄1. Søndag i advent - og december juleforberedelser er i fuld gang.
🎁Skal du deltage i lodtrækningen om et super gavekort på 300 kr? - så skal du svare på spørgsmålet nedenfor:
❓️På billedet ser du en røntgen optagelse med håndfri positionering. Hvilken del af det ventrodorsal lejrede dyr kan ses på det efterfølgende digitale røntgenbilled❓️
A: Antebrachium.
B: Pelvis.
C: Cervical vertebrae.
📌Den 1. adventskonkurrence slutter mandag d. 4. December 2023 kl. 19.00 - Og vinderen annonceres samme aften.
☃️Der er 4 adventskonkurrencer.
🎁PRÆMIE 1. ADVENT: Gavekort 300 kr.
🐾KRAV VED DELTAGELSE:
- Deltagere skal være veterinærsygeplejerske, veterinærsygehjælper, klinikassistent eller veterinærsygeplejerskeelev. Dette bliver tjekket inden vinderen annonceres (er vi i tvivl, kontaktes ”vinder” –men man vinder ikke, medmindre man er en af de 4 ovenstående)
- Man kan kun deltage 1 gang pr. adventskonkurrence.
- Kun personer bosat i Danmark kan deltage i konkurrencen.
✨️HVIS DU VINDER:
- Vinderen af konkurrencen får direkte besked, og navnet offentliggøres på Facebook.
- Vinderen modtager deres præmie på mail i løbet af ca. 14 dage.
❄️Præmierne kan ikke ombyttes til kontanter. Denne konkurrence er på ingen måde associeret til eller sponseret, støttet eller administreret af Facebook. ... Se mereSe mindre
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook
B🍀
B 😊
B 🍀🐾
B 😻
B. Pelvis 🐾
B 🤓
B. Pelvis. 🤞🍀❤️
Pelvis 🍀🤞🏻🎄🎅🏼
B 😀
B: Pelvis 🙏🏼
Pelvis 😎
B 😃
B: Pelvis ☺️
B 🎄
B 🎄🎅🏼
Pelvis 👍💪
Pelvis 🍀
Pelvis 🕺🏼
pelvis 😊
B. Pelvis 🤞🏻
8 🙏
B 😄
Pelvis 👌🏼
Pelvis 😊
Det er selvfølgelig B 👌
View more comments
Veterinærsygeplejerskernes Fagforening
1 uge siden
Meget spændende…. 👀👀Jo flere medarbejdere, der er medlem af en fagforening, jo højere er produktiviteten i virksomhederne, og dermed stiger velstanden i samfundet.
Fagforeninger er sat i verden for at sikre arbejderne ordentlige løn- og arbejdsvilkår, men det har en lang række positive afledte effekter, når organisationsgraden i fagforeninger er høj.
I vores spritnye temapublikation viser vi med en gennemgang af forskningslitteraturen blandt andet, at virksomheder får en højere produktivitet, når flere af medarbejderne er medlem af en fagforening.
Forskningen peger på, at virksomheder, hvor mange medarbejdere er medlem af en fagforening, er mere innovative end andre. Måske fordi medarbejderne bedre kan og tør bringe deres idéer i spil. Det spiller godt sammen med, at andre undersøgelser viser, at der er bedre dialog mellem medarbejdere og ledelse i virksomheder, hvor organisationsgraden er høj.
Fagforeningsrepræsentanter på arbejdspladsen har også en tendens til at anspore til mere efteruddannelse, hvilket smitter positivt af på virksomhedernes produktivitet. Og så har en høj organisationsgrad en tendens til at skabe bedre konkurrence i brancher med ringe konkurrence og lav produktivitet.
På et mere overordnet plan fungerer fagforeninger og overenskomster som en infrastruktur, der får arbejdsmarkedet til at glide bedre ved at sikre en mere smidig konfliktløsning mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, og fagforeningerne præger direkte og indirekte den økonomiske politik i en retning, der gavner produktiviteten.
På den måde er der i forskningslitteraturen en sammenhæng mellem højt medlemstal i fagforeninger og høj produktivitet, hvilket igen betyder højere velstandsniveau.
Læs mere om vores resultater, og hvordan vi har gjort her: www.ae.dk/publikation/2023-11-fagforeninger-oeger-ligheden-og-velstanden ... Se mereSe mindre
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentér på Facebook