Skal du have fuld løn eller feriepenge?

Mange bliver i tvivl om, hvad reglerne er for aflønning, når man holder ferie, efter man er blevet færdiguddannet.

Af Pernille Sjøstrøm

Hvis du bliver ansat samme sted, som du er uddannet, er der ikke tale om en ny ansættelse men en anderledes ansættelse.

Du skal derfor ikke igennem prøvetid, og din anciennitet bliver overført.

Samtidig skal du have ferie med løn. Og det skal du have ud fra den løn, du har som færdiguddannet veterinærsygeplejerske. Det er altså ikke din elevløn, der danner grundlaget for, hvad du skal have, mens du holder ferie, når du ansættes som færdiguddannet VSP på dit praktiksted.

Du skal derfor være opmærksom på, at du ikke skal have afregnet feriepenge ved overgang til almindelig ansættelse. Hvis der afregnes feriepenge til feriekonto, er det nemlig på baggrund af elevlønnen, og så har du ikke ferie med løn.

Det kræver dog, at der ikke er et slip mellem uddannelsens afslutning og opstarten på den almindelige ansættelse. I det tilfælde vil der blive afregnet feriepenge til feriekonto, og så er det de feriepenge – opgjort ud fra din elevløn, du skal bruge, når du holder ferie i den nye ansættelse.

Alle elever, der ansættes i et nyt ansættelsesforhold på en anden klinik end deres praktiksted, får afregnet feriepenge til feriekonto. Derfor skal du i det tilfælde være opmærksom på, at du ”kun” har, hvad der svarer til din elevløn, når du holder ferie, selvom du på det tidspunkt er færdiguddannet veterinærsygeplejerske.