Elevansvarlige blev klogere på elevernes læringsproces

På workshoppen gav faglærerne de oplæringsansvarlige et indblik i elevernes dagligdag, når de er på skolebænken.

100 elevansvarlige veterinærsygeplejersker og dyrlæger deltog i en række regionale workshops arrangeret af Det Faglige Udvalg og Hansenbergs projekt STYRKVSP. I februar mødtes de hos Serviceforbundet i Valby.

Line Jakobsen

STYRKVSP afholdt i januar og februar seks regionale workshops, hvor formålet var at give de elevansvarlige en god ballast til at løse opgaven som ansvarlig for elevernes læringsproces. Den 8. februar mødtes 14 elevansvarlige i Serviceforbundets hus i Valby til en dag fyldt med videndeling og gode råd.

Dagene var præget af stort engagement og lyst til at give eleverne det bedste læringsforløb i løbet af deres uddannelse.

Praktisk viden
De elevansvarlige blev blandt andet fodret med en masse praktisk viden, for eksempel brugen af lærepladsen.dk og tips til, hvordan man kan lave en bedre on-boarding af eleverne og en køreplan til at nå omkring alle deres læringsmål. Derudover fik de også input til, hvordan man kan lære eleverne, at det er okay at begå fejl.

På de seks workshops blev det også tydeligt, at oplæringen håndteres meget forskelligt i de enkelte praksisser. Nogle steder er det den elevansvarlige, der alene har ansvaret for, at praktikmålene i praktikbogen opnås. Andre steder kan den konkrete oplæring være uddelt til personalegruppen. Derudover kan der også kobles en mentor på som ’go-to’-person.

Overblik over elevernes hverdag
Faglærerne fortalte også om elevernes hverdag på skolen, og at de elevansvarlige faktisk har mulighed for at følge med via læringsplatformen Moodle. Her kan eleverne vise undervisningsmaterialet til deres praktiksted. Det kan også downloades. På den måde kan den elevansvarlige hurtigt danne sig et overblik over, hvilke fag eleven netop har gennemgået, så der kan tages hånd om de tilhørende praktikmål i praktikbogen.

Erfa-grupper oprettes
Deltagerne fik også mulighed for at arbejde i mindre grupper med konkrete cases. Dette skabte en god debat og inspiration på tværs. Deltagerne gav udtryk for, at det er et fælles ansvar at uddanne eleverne bedst muligt – og at udstationeringer kan være et brugbart redskab til dette.

Samtalerne i grupperne gav grobund for nogle erfa-grupper, som oprettes med hjælp fra projektets samarbejdspartner, MSD Animal Health.

Projektet STYRKVSP arbejder videre med ønsket om en fælles opsamling, og i forsommeren 2023 kan alle se frem til at få lettilgængelig adgang til informationen i Hansenbergs nye web-app STYRKVSP.dk.