Arbejdsmiljødagen var en stor succes – Så stor, at vi gentager dagen – Skal du med?

Arbejdsmiljøkursus i Kemisk Risikovurdering og så meget mere….

Den 6. maj var dagen hvor det længe ventede arbejdsmiljøkursus endelig kunne gennemføres.

Dagens største emne var Kemisk Risikovurdering målrettet lige præcis til vores branche. Vi kom dog også igennem en masse andre arbejdsmiljøspørgsmål i løbet af dagen.

Henrik Petersen fra Arbejdsmiljøcentret HumanHouse og Liselotte Nielsen, aut. vsp. og arbejdsmiljørepræsentant fra AniCura Københavns Dyrehospital klædte deltagerne på, til at kunne lave den Kemiske Risikovurdering ude på dyreklinikkerne/- hospitalerne.

Man kunne godt tro, at emnet var lidt kedeligt, men Henrik og Liselotte fik gjort det spændende og levende og havde sammen forberedt de skemaer der skal bruges ved denne del af arbejdet med klinikkens APV.

 

 

Vi blev desuden klogere på håndteringen af Formalin og hvilke lukkede sikre systemer der findes samt korrekt håndtering af Hæmacolor.

Liselotte tog os på underholdende vis videre med ud i arbejdsmiljøets univers på en dyreklinik/-hospital og fortalte om risikoen ved røgudviklingen ved el-kirurgi samt problematikken omkring DeltaCast og det alt for høje indhold af diisocyanat. Heldigvis havde Liselotte to andre gode alternativer med i ærmet, så vi i branchen fortsat kan støbe skinner med et mere sikkert og bæredygtigt materiale

 

Alt i alt en virkelig god dag, som vi glæder os til at gentage i efteråret. Vi kommer med en dato snarest i september eller oktober 2021.

En stor TAK til dygtige Liselotte for et meget underholdende og “spot on” AMR-Kursus totalt målrettet vores branche. Naturligvis også en stor TAK til vores anden underviser Henrik fra HumanHouse for at hjælpe os i gang med Kemiske Risikovurdering på en lettilgængelig og nem måde.

TAK til alle deltagerne for en levende dialog og jeres mange spørgsmål og kommentarer der var med til at gøre dagen spændende for alle.

 

Sidder du lige nu og tænker “Skal vi egentlig have en arbejdsmiljørepræsentant på min klinik”?

Så kan du læse mere her hvad HumanHouse skriver om valg af Arbejdsmiljørepræsentant

Du kan også læse lidt om Arbejdsmiljørepræsentantens rolle her

Er der andet du gerne vil vide, er du som altid velkommen til at kontakte os på vf@forbundet.dk, att. Malene