Veterinærsygeplejerskeelev: Får du 556,25 kr. pr. uge, når du er på ”skole”?

Skolegang er erstattet af fjernundervisning på grund af corona. Det giver elever krav på skolepenge på 556,25 kroner om ugen.

Sidder du hjemme og følger skolens undervisning? Så skal din arbejdsgiver betale dig 556,25 kroner pr. uge i skolepenge/kost og logi.

Det står i overenskomsten, at elever skal have skolepenge, når de ikke bor på skolehjem. Satsen i 2021 er 556,25 kroner om ugen. Du skal betale skat af beløbet.

Der er ikke tale om nye særlige Coronaregler. Det har stået i overenskomsten i mange år. Men lige nu er reglerne ekstra aktuelle på grund af Corona, hvor alle elever får fjernundervisning.

”Lige nu bliver alle vores elever fjernundervist på grund af Corona. Derfor bor ingen af dem på skolehjem, og det betyder, at de alle sammen har krav på skolepenge,” forklarer Malene Brendorp Meyer, formand for Veterinærsygeplejerskernes fagforening. ”Pengene falder på et tørt sted for eleverne, som alle selv stiller computer og internet til rådighed. Der er også mange andre ekstra udgifter ved at være hjemme til lys, varme, vand og den slags.”

Gælder for alle elever
Overenskomsten gælder for alle veterinærsygeplejerskeelever, uanset hvor de er ansat. Derfor har alle elever også krav på skolepengene, når de ikke bor på skolehjem.

Har du haft skoleperiode med fjernundervisning i 2020 eller 2021, skal du kontakte fagforeningen, hvis du ikke har fået dine skolepenge.

I overenskomsten står der:

Foto: Shutterstock