Er du ikke omfattet af Veterinærsygeplejerskernes pensionsordning ?

RTM-logolivpension_logo

Denne artikel henvender sig til dig som ikke er tilmeldt til Veterinærsygeplejerskernes pensionsordning i Nordea Liv & Pension.

Hvis du ikke er tilmeldt til pensionsordningen i Nordea Liv & Pension, kan det skyldes at arbejdsgiveren har sin egen firmapensionsaftale. I henhold til overenskomsten har arbejdsgiveren nemlig muligheden for at have sin egen firmapensionsaftale, hvis denne er oprettet inden den 1. januar 2016. Arbejdsgiveren har retten til at anvende denne pensionsaftale til hans medarbejdere, – herunder også Veterinærsygeplejersker.

Vi ved dog af erfaring, at det ofte er tilfældigt eller historisk betinget, at arbejdsgiveren har sin egen firmapensionsaftale, og/eller at denne også omfatter Veterinærsygeplejerskerne.

Vores pensionsaftale med Nordea Liv & Pension er efter de væsentlige ændringer og forbedringer, som er gennemført fra 1. juli 2016, en meget attraktiv pensionsordning. Dette gælder såvel forsikringsdækninger og forsikringsbetingelser, som den pris som fragår i indbetalingerne til forsikringsdækninger og omkostninger.

Om du kan skifte til VSP pensionsordningen er op til din arbejdsgiver, og det er arbejdsgiverens ret at beslutte om du kan skifte. Men vores pensionsmægler tilbyder uden omkostninger at beregne, hvad det vil betyde for dig, hvis du skifter til VSP ordningen. Der kan være mange penge at tjene, og du kan sandsynligt også opnå bedre forsikringsdækninger.

Vi har nogle friske beregninger fra en gruppe af Veterinærsygeplejersker som RTM har regnet på, og billedet er de opnår i niveau 6.000 kroner gennemsnitligt i årlig besparelse ved at skifte til VSP ordningen. Deres arbejdsgivere har været positiv overfor de nye muligheder, og de skifter nu til VSP ordningen. Udover besparelsen, som betyder flere penge på opsparingskontoen, opnår de endog også bedre forsikringsdækninger.

Vi har aftalt et ”åbent vindue” med Nordea til at skifte, og som gælder resten af året. Det betyder, at det er muligt uden omkostninger og uden krav om ekstra helbredsoplysninger, at skifte til VSP ordningen, såfremt du får dette aftalt med din arbejdsgiver.

For god ordens skyld skal jeg gøre opmærksom på, at din arbejdsgiver har retten til at fastholde den nuværende firmapensionsordning, hvis de ønsker dette. Men med en konkret beregning i hånden, har du noget konkret at tale med din arbejdsgiver om, – og hvis det ikke har betydning for arbejdsgiveren eller øvrige kollegaer på klinikken, kan du jo være, du kan få lov til at skifte.

Jeg anbefaler du kontakter vores pensionsmægler på PENSION@RTM.DK / telefon 45 53 14 44, eller pensionsmægler Mogens Rosengaard direkte på MR@RTM.DK eller telefon 2632 5131.

Venlig hilsen

Malene Brendorp Meyer

Formand

Veterinærsygeplejerskernes Fagforening

Tlf.: 3547 3617

E-mail: vf@forbundet.dk