Er du ernæringsinteresseret? Så se med her:

Der har været afholdt lokalforeningsmøde i Præstø og Københavns Amts Dyrlægeforeninger, hvor emnet var “Overvægt” med dr. Jens-Christian Holm fra Holbæk (ham fra Tv), der har kæmpe succes med at behandle overvægt hos især børn og unge. Mødet var både for dyrlæger og vet. sygeplejersker og det er som følge her af, at der nu tilbydes kursus om “Overvægt” til alle vet. sygeplejersker.

Selv om vi, som dyrlæger og vet. sygeplejersker behandler dyr, så er ligheden mellem overvægtige børn og overvægtige kæledyr meget stor, og vi skal både som læger, dyrlæger og sygeplejersker arbejde gennem forældre eller dyreejere for at få succes med behandling af overvægt.
Kurset er til dig, der tør slippe normen, acceptere overvægt som en sygdom, vi bare ikke er gode nok til at behandle endnu, og til dig, der ønsker en dybere forståelse for kroppens endokrinologiske mekanismer.

Kom og få “vendt op og ned” på hvordan man skal behandle overvægt og især tackle ejerne til overvægtige hunde.

Vær opmærksom på at kurset allerede afholdes den 5. og 6. oktober 2019

Hermed inviteres du til Kursus 1 ”Behandling af overvægt” udviklet af ph.d. og overlæge Jens-Christian Holm.

 

Kursus 1 er et introduktionskursus der giver kursisten mulighed for at op starte behandling, anvende metoden samt det tilhørende materiale. Gennemgang af definition, forekomst af overvægt, sygdomsspektrum, vægtregulation, komplikationer til overvægt, behandlingsmetode, den nye pædagogik. Kurset klæder kursisten på til at opstarte behandling for overvægt.

Kurset afholdes af overlæge Jens-Christian Holm og projektsygeplejerske Rikke Melskens der igennem flere år har udviklet behandlingsklinikker i kommuner over hele landet.

Kurset er meget aktuelt; dels fordi den amerikanske lægeforening deklarerede overvægt som en sygdom den 18. juni 2013, dels fordi at man allerede nu kan se, at vores samarbejdspartnere generelt fremviser høje behandlingsresponsrater.

Kurset giver deltageren en afgørende forståelse af hvad overvægt er, fedtmassens aktive forsvar samt den kommunikation og den pædagogik der skal til for at få patienterne til at mestre og magte den livsbetingelse som overvægten medfører i dagliglivet.

Kurset afholdes på Sjælland og forløber over 2 dage med mulighed for overnatning.

Du kan læse mere og tilmelde dig her: Kursus om overvægt