Din løn stiger fra 1. august

Ud over at din basisløn stiger fra 1. august, stiger også eventuelle ulempetillæg, så tjek din lønseddel.

Din arbejdsgiver har garanteret husket, at du fra 1. august skal have en højere løn, og også at ulempetillægget stiger fra samme dato, men midt i sommerferieperioden kan den jo svipse, så tjek hellere din lønseddel en ekstra gang i denne måned.

Hvis der skulle være en fejl, så snak med din arbejdsgiver, eller kontakt os.

Hvor meget stiger lønnen, hvis jeg er veterinærsygeplejerske?

Hvis du er veterinærsygeplejerske og ansat på fuld tid – altså 37 timer om ugen, stiger din løn med 674 kr. pr. måned, så din basisløn fremover er 22.180 kr. om måneden.

Hvis du ikke er på fuld tid, er din stigning forholdsmæssigt mindre. Har du for eksempel 30 timer om ugen, vil din stigning være på 456 kr. (30/37 af basislønnen). Du vil altså stige til 17.983 kr.

Hvor meget stiger lønnen, hvis jeg er veterinærsygehjælper?

Hvis du er veterinærsygehjælper stiger din løn med samme beløb – altså 674 kr. pr. måned til 20.930 kr. om måneden.

Og der gælder de samme regler som for veterinærsygeplejersker, at din stigning er forholdsmæssigt mindre, hvis du ikke har fuld tid.

Hvor meget stiger lønnen, hvis jeg er elev?

Fra 1. august 2019 er din månedsløn

11.353 kr., hvis du er 1. års elev,

12.601 kr., hvis du er 2. års elev og

14.451 kr., hvis du er 3. års elev.

Hvis du er voksenelev over 25 år med en godkendt tilskudsaftale, er din månedsløn 19.614 kr. fra 1. august 2019.

Tillæg

Ud over stigningen i din basisløn, stiger ulempetillægget også pr. 1. august 2019.

Normalarbejdstiden lægges i forbindelse med klinikkens åbningstider mandag til fredag mellem kl. 7.00 og 21.00 og lørdag mellem 7.00 og 14.00, eller hele døgnet på døgnbemandede klinikker.

Hvis en del af din normalarbejdstid ligger før kl. 7.00 og efter kl. 18.00, får du ulempetillæg for de timer, der ligger udenfor disse tidspunkter.

Tillægget er fra 1. august 2019 på

42 kr. i timen på hverdage og

47 kr. i timen på lørdage, søndage og helligdage.

Tjek din lønseddel

Din lønseddel skal være bygget op, så du præcist kan se, hvordan din løn er sat sammen. Du skal altså kunne se, hvad der er basisløn, og hvad der er for eksempel kvalifikationstillæg eller funktionstillæg, og hvad der er overtidsbetaling eller ulempetillæg.

Hvis alle løndele er blandet sammen, kan det være utrolig svært at gennemskue, om du får den rigtige løn. Det kan også være svært at argumentere overfor din arbejdsgiver, hvis I ikke er enige om dit lønniveau. Derfor er det et overenskomstmæssigt krav, at løndelene skal udspecificeres.

Det er altså en god idé, at du lige tjekker, hvordan din lønseddel ser ud samtidig med, at du alligevel lige tjekker, at din løn er steget, som den skal.

Hvis du ikke kan overskue lønsedlen, skal du snakke med din arbejdsgiver om det. Hvis I ikke kan blive enige, så kontakt os.

Du kan altid ringe til os på 3547 3617 eller skrive til os her.